05 de març, 2005

PRESENTACIÓ I OBJECTIUS DEL FÒRUM FAUSTÍ LLAVERIAS



OBJECTIUS FÒRUM FAUSTÍ LLAVERIAS


Benvolguts/des:
El Fòrum Faustí Llaverias té com a objectius de reflexionar sobre la realitat que ens envolta a nivell social i nacional d´allò que ens afecta, a través de Jornades en format de sopar tertúlia que amb la teva participació han d´acostar a Puig-reig i comarca a personalitats diverses que ens aportin la seva visió del país i que hi hagi un diàleg transparent entre els presents a nivell assembleari i participatiu, obert a diverses sensibilitats que tinguin un tarannà obert,llibertari, d´esquerres i catalanista i /o independentista, esdevenint punt de trobada i de debat.Amb format de sopar-tertúlia , periòdicament convidarà a persones que tinguin publicat alguna obra literària o que hagi contribuït a fer una aportació a l´alliberament social i nacional del nostre país des dels diferents vessants.

FAUSTÍ LLAVERIAS, UN REPUBLICÀ COMPROMÉS

El Fòrum Faustí Llaverias entre d´altres objectius intentarà valoritzar la figura d´aquest republicà de Puig-reig, deixant petjada al municipi i contribuint a implicar-se com a doctor en multitud d´activitats assistencials i socials, fins que va tenir que anar a l´exili durant un període del franquisme, els volts de 1955, va exercir a Andorra, deixant empremta.Va poder exercir a Andorra degut amb paraules del maqui de Puig-reig, Rosendo, a que un contrabandista company seu, Joan Canal, va atravessar les muntanyes i va portar-li l´instrumental necessari a Andorra.
Mostra d aquest fet és que al llibre ADÉU ESPANYA! (Editorial Columna. Nou mil·leni), de Genís Sinca, en fa esment de la petjada de Faustí Llaverias, el propi ex-president andorrà, Òscar Ribas, per la seva sabiesa i coneixements intel·lectuals.
En l´actualitat, fruit d´un donatiu fet per ell, l´actual Llar d´Avis, porta el seu nom, Llar d´Avis Doctor Llaverias, que hi té un auditori per 150 persones on sovint hi ha múltiples activitats xerrades i col·loquis, havent-hi un quadre en el seu record i es una mostra concreta de la petjada que va deixar al poble de Puig-reig.

Per posar-vos en contacte amb el FÒRUM LLAVERIAS i fer les vostres aportacions sobre Faustí Llaverias i Viladomiu a:
ACTE PROGRAMAT ,PROPERAMENT, A CONCRETAR
SI VOLS MÉS INFORMACIÓ PROPER SOPAR TERTÚLIA ENVIANS CORREU A TRAVÉS DE:forumllaverias@hotmail.com
Activitats dutes a terme:
DIVENDRES, 9 SETEMBREA LES 21.30 H. al VIA VENETO
Presentació FÒRUM FAUSTÍ LLAVERIAS
SOPAR - TERTÚLIA AMB:
JAUME RENYER I ALIMBAU.
·Membre del consell consultiu de la Generalitat(període 2000-2004)·President del FOCDA(FÒrum Català pel Dret a l´Autodeterminació)
Inscripcions sopar a: VIA VENETO / LLIBRERIA RIAL T.938380088